Skvelá cícerová polievka
Cícer znižuje hladinu cholesterolu, zvyšuje imunitu (obsahuje viac ako percent dennej dávky zinku), pomáha udržiavať tráviaci systém v dobrej kondícií. Je bohatým zdrojom bielkovín, i preto sa ho odporúča konzumovať aspoň jedenkrát týždenne.
Suroviny:
300 g cíceru (môžete použiť aj konzervu, najlepší je suchý)
2 ks mrkvy
2 ks zemiakov
1 ks väčšia cibuľa
4 strúčiky cesnaku
2 PL oleja
soľ, mleté čierne korenie, kari korenie, drvená rasca
Postup:
Cícer umyjte a na noc namočte do vody. Na druhy deň ho uvarte, v tlakovom hrnci je hotový približne za 30 minút.
Očistenú a pokrájanú cibuľu opražte na oleji, keď začína byť sklovitá pridajte pokrajaný cesnak. Zľahka premiešajte, nepečte dlho, aby cesnak nezhorkol. Pridajte pokrájanú mrkvu, zemiaky a chvíľu restujte. Ochuťte rascou, soľou, korením a premiešajte. Potom zalejte vodou, kým nie je zelenina mäkká. Predajte časť uvareného ciceru a polievku rozmixujte. Zvyšnú časť cíceru pridajte na záver.
Najnovšie komentáre