Zapečená polenta so syrom a zeleninou

Zapečená polenta so syrom a zeleninou

Chutné a rýchle jedlo, hotové do pol hodiny. Kukuričná kaša je rozšírená prevážne v Taliansku, postupne si získava svojich priaznivcov aj tu na Slovensku. Polenta je zdravý pokrm bohatý na bielkovinu a vlákninu.  Hodí sa ako príloha k mäsu, rybám či zelenine.

polenta so syrom _ DSC_0002

Ingrediencie

  • kukuričná múka – polenta 250 g
  • zelenina (kukurica, hrášok, mrkva) 500 g
  • kyslá smotana 200 ml
  • syr 100 g
  • vajcia 3 ks
  • 1 malá lyžica rozmarín, tymian
  • soľ, vegeta, korenie

Postup

Z kukuričnej múky pripravíme polentu tak, že ju uvaríme vo vode, pridáme soľ, korenie, dochutíme vegetou. Na 250 gramov múky treba asi liter vody, kašu počas varenia miešajte do zhustnutia. Pozor! Kaša veľmi bubľoce, tak dávajte pozor. Keď je hotová, rozotrite ju do vymastenej zapekacej misky alebo pekáča. Ja som použila tortovú formu.

Na panvici poduste na masle zeleninu, ja som použila mrazenú kukuricu, ale môžete si zvoliť akúkoľvek (s hráškom, mrkvou). Ochuťte ju bylinami a soľou. Vynikajúci je mletý rozmarín, tymian, alebo aj trocha oregána.

Navrstvíte ju na polentu. Zalejte rozmiešanou smotanou s vajcami a posypte nastrúhaným syrom. Zapekajte asi 30 minút pri 170 stupňovej teplote.

You may also like...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Pri používaní tejto stránky súhlasíte s používaním cookies. viac info

Cookies používame s cieľom optimálne vytvárať a neustále skvalitňovať naše služby, prispôsobiť ich vašim záujmom a potrebám a zlepšovať ich štruktúru a obsah.

Zatvoriť