Teplý krúpový šalát s pečenou tekvicou
Čerstvej zelenine odzvonilo, prichádza čas krásne prevoňaných pečených variácií. Tento farebný recept s krúpami, lahodnou pečenou tekvicou a jogurtovým dipom určite poteší nielen oko, ale aj žalúdok. Recept je pre 2 porcie, čas prípravy 60 min
Tip: Šalát môžeme doplniť pečenou červenou repou alebo plátkami prosciutta.
Ingrediencie
- 100 g krúpy
- 300 g tekvica Hokkaido
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 PL olivový olej
- 5 polovíc sušené rajčiny v oleji
- 3 hrste rukoly
- čerstvý tymián
- Jogurtový dip
- 200 g biely Gazdovský jogurt Hollandia, šťava z polovice citrónu, soľ
Postup prípravy
- Krúpy prepláchneme, vysypeme do hrnca, zalejeme vodou a varíme do zmäknutia cca 30 minút. Medzitým si nakrájame tekvicu na kocky, pridáme strúčiky cesnaku, zmiešame so štipkou soli, lyžicou olivového oleja a pečieme v rúre na 180 °C zhruba 20 minút.
- Zatiaľ čo varíme krúpy a pečieme tekvicu, vyrobíme si jogurtový dip zmiešaním Gazdovského jogurtu s citrónovou šťavou a štipkou soli. Necháme ho v chladničke.
- Po uvarení krúpy scedíme a vysypeme do misy. Pridáme upečenú tekvicu, najemno pokrájaný pečený cesnak, tymián, pokrájané sušené rajčiny aj s dvoma lyžicami oleja a soľ podľa chuti.
- Nakoniec vmiešame čerstvú rukolu a ihneď podávame s jogurtovým dipom.
SÚŤAŽ s HOLLANDIOU!
Odpovedzte správne na otázku: Ako dlho sa pečie tekvica, ktorá sa pridáva do šalátu?
Troch z vás odmeníme kuchynskou zásterou
Odpovede posielajte do 16. decembra na adresu: magazin.zenam@gmail.com
Výhercovia súťaže:
Ludmila Pechová, Nitra
Alena Zrneková, Partizánske
Ľudmila Sedlická, Košice
GRATULUJEME!
Najnovšie komentáre