Špagety aglio e olio alebo jednoducho a rýchlo
Jednoduché a rýchle jedlo. Jeho príprava nezaberie viac než 20 minút. Môžete použiť tenké špagety, tentoraz som použila hrubšie. Tento recept je super aj preto, že ho môžete obmieňať, napríklad aj pridaním šampiňónov alebo paradajok 🙂
Suroviny
špagety
3 – 4 strúčiky cesnaku
olej olivový /môže byť aj slnečnicový/
bylinky /rozmarín, tymian/
syr – parmezán
čili prapričky
soľ, vegeta
Cestoviny uvaríme v slanej vode tak, aby neboli rozvarené. Stačí znížiť plameň a variť na ich na miernom ohni. Vtedy sa uvaria najlepšie. Na rozohriatom oleji opražíme na plátky pokrájaný cesnak, posekané bylinky a podrvené čili papričky. Kto nemá rád ostrejšie jedlá, jednoducho ich venechá. Krátko orestujeme. Naozaj veľmi krátko, pretože cesnak sa rýchlo spáli a stratí sa jeho chuť. Pridáme špagety a dôkladne premiešame. Stačí už len nastrúhať parmezán a jedlo je hotové. Dobrú chuť 🙂
Najnovšie komentáre