Pečieme na Vianoce: Perníkové cupcakes s kakaovým fondánom
Cupcakes okorenené perníkovým korením s tekvicou, fondánom kakaovým a marcipánom Dr. Oetker prinesú tú pravú vianočnú atmosféru do vašich domovov.
Suroviny na cesto:
0,25 ks tekvica Hokkaido
200 g múka špaldová celozrnná
1 KL kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
0,25 KL sóda bikarbóna Dr. Oetker
110 g cukor trstinový
1 balíček vanilkový cukor Dr. Oetker
štipka soli
1 PL perníkové korenie
120 ml olej
2 ks vajce
(KL – kávová lyžica, PL – polievková lyžica)
Suroviny na krém:
200 g smotanový syr
150 g maslo zmäknuté
200 g cukor trstinový práškový
1 vanilkový struk “Bourbon” Dr. Oetker
štipka mletej škorice
Suroviny na ozdobenie:
1 balíček Fondán kakaová poťahovacia hmota Dr. Oetker
1 balenie Marcipán Dr. Oetker
Okrem surovín potrebujeme:
- ponorný mixér
- 12 ks papierové košíčky na muffiny
- forma na muffiny (12 kusov)
- elektrický ručný šľahač
- cukrárske vrecko so zrezanou trubičkou
- formičky na vykrajovanie v tvare hviezdičky
Príprava: ako a to?
1.
Na prípravu cesta olúpeme tekvicu, nakrájame na malé kúsky a uvaríme domäkka. Necháme vychladnúť a pomocou ponorného mixéra rozmixujeme dohladka.
2.
V mise zmiešame múku s kypriacim práškom, sódou, cukrami, soľou a korením. Pridáme olej a vajcia a dôkladne všetko vymiešame dohladka. Cesto nanesieme do papierových košíčkov vo forme na muffiny.
3.
Vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Elektrická rúra: 170 °C, Teplovzdušná rúra: 150 °C, Plynová rúra: 170 °C. Doba pečenia: asi 20 minút.
4.
Muffiny necháme vychladnúť.
5.
Na prípravu krému: v mise vyšľaháme syr s maslom, cukrom, dreňou zo struku a škoricou elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Krémom naplníme cukrárske vrecko a nanesieme na muffiny.
6.
Na ozdobenie pomocou valčeka vyvaľkáme fondán a marcipán na pláty a pomocou formičiek z nich povykrajujeme hviezdičky, ktorými ozdobíme cupcakes.
www.oetker.sk
Najnovšie komentáre