Jemný zemiakový šalát s tekvicou a špenátom /4 porcie/
Potrebujeme:
600 g uvarených šalátových zemiakov
150 g tekvice
soľ
čerstvé drvené korenie
4 lyžice majonézy Hellmann’s
šťava z polovice citróna
200 g listového špenátu
1 lyžica oleja
1 cibuľa
1 strúčik cesnaku
hrsť pekanových alebo vlašských orechov
Postup práce:
Dužinu tekvice nakrájame na kocky a upečieme nasucho v rúre pri 180 ° C domäkka . Na oleji necháme zosklovatieť na rezance nakrájanú cibuľu . Po chvíli pridáme nasekaný cesnak a listy špenátu . Osolíme a okoreníme . Orestujeme , až sa odparí všetka tekutina . Uvarené zemiaky nakrájame na hranolčeky a pridáme k špenátu . Prehrejeme . Pridáme upečenú tekvicu , majonézu , citrónovú šťavu a všetko zľahka premiešame . Šalát servírujeme teplý , posypaný orechmi.
Najnovšie komentáre