Chystáte grilovačku? Toto leto vyskúšajte Toustís!

Sezóna grilovačiek už dávno začala. Prekvapte rodinu aj priateľov novými nápadmi. Máme pre vás skvelý tip na horúcu novinku tejto grilovacej sezóny: porciované žemličky Penam Toustís. A recepty, ktorými zabodujete na každej grill párty!

Guacamole s údeným lososom

Budete potrebovať:

・ 1 žemlička Toustís tmavá

・ ½ avokáda

・ ½ paradajky

・ 1 malá šalotka

・ šťava z limetky

・ olivový olej

・ koriander

・ 70 g údeného lososa

・ čierny sezam

・ soľ

・rukola

Ako na to: V malej miske roztlačíme ½ avokáda, pridáme najemno nakrájanú šalotku, na malé kocky nakrájané paradajky bez jadierok. Pokvapkáme olejom, limetkovou šťavou, dochutíme soľou a pridáme nasekaný koriander. Toustís rozkrojíme, opečieme na rozpálenom grile z oboch strán, natrieme nátierkou z avokáda, obložíme údeným lososom a nakoniec ozdobíme čiernym sezamom a rukolou.

Ceasar z grilu

Budete potrebovať:

・ 1 žemlička Toustís

・ 150 g kuracích pŕs v marináde

・ hrsť zeleného listového šalátu

・ 3 plátky slaniny

・ hoblinky parmezánu

・ majonéza

Ako na to:  Tenké plátky marinovaných kuracích pŕs grilujeme do zlatista. Potom ugrilujeme do chrumkava plátky slaniny. Toustís rozkrojíme nožom na 2 polovice. Každú opečieme na rozpálenom grile z oboch strán. Potom obe polovice Toustís natrieme majonézou,  dáme šalát,  plátky grilovaného kuracieho mäska, slaninu a nakoniec posypeme hoblinami parmezánu.

Caprese na chrumkavo

Budete potrebovať:

・ 1 žemlička Toustís tmavá

・ 100 g mozzarelly

・ 6 plátkov paradajky

・ bazalkové pesto

・ rukola

Ako na to: Toustís rozkrojíme nožom na 2 polovice. Každú opečieme na rozpálenom grile z oboch strán. Mozzarellu nakrájame na 6 plátkov. Obe chrumkavé polovičky Toustís natrieme bazalkovým pestom, obložíme ich plátkami paradajok, mozzarelly a ozdobíme rukolou.

Grilovaná zelenina s pestom

Budete potrebovať:

・ 1 žemlička Toustís

・ 3 plátky cukety

・ 3 plátky baklažánu

・ 1/2 červenej papriky

・ 1/2 žltej papriky

・ rukola

・ bazalkové pesto

Ako na to: Na rozpálenom grile opečieme posolenú na plátky nakrájanú cuketu, papriku a baklažán. Grilovanú zeleninu potom dáme do misky a  premiešame s bazalkovým pestom. Necháme odležať. Toustís rozkrojíme nožom na 2 polovice. Každú opečieme na grile z oboch strán.  Obe polovičky Toustís potrieme pestom, obložíme grilovanou zeleninou a ozdobíme rukolou.

TIP na novinku:

Hitom tohtoročnej grilovacej sezóny sú žemličky Penam Toustís. Sú skvelé na gril, grilovaciu panvicu, ale aj do hriankovača, takže si ich môžete dopriať i na raňajky. Do chrumkava opečené  svetlé aj tmavé žemličky nielen skvelo chutia, ale tiež výborne udržia šťavu z grilovaného mäsa či zeleniny, chutné omáčky aj dipy. Môžete ich využiť ako prílohu ku grilovanému mäsu, rybám, syru či zelenine. S grilovaným ovocím z chrumkavých žemličiek raz–dva pripravíte chutný dezert, napríklad s ochuteným tvarohom alebo zmrzlinou.

V balení nájdete 6 kusov a praktické je, že sú už narezané, čo uľahčí ich prípravu. Konzumujú sa vždy tepelne upravené. Na obale produktu nájdete chutný recept ako inšpiráciu.

Orientačná cena: 1,69 €

Aktuálne ich dostanete kúpiť v predajniach  Billa, Tesco a Fresh.

You may also like...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Pri používaní tejto stránky súhlasíte s používaním cookies. viac info

Cookies používame s cieľom optimálne vytvárať a neustále skvalitňovať naše služby, prispôsobiť ich vašim záujmom a potrebám a zlepšovať ich štruktúru a obsah.

Zatvoriť