Chystáte grilovačku? Toto leto vyskúšajte Toustís!
Sezóna grilovačiek už dávno začala. Prekvapte rodinu aj priateľov novými nápadmi. Máme pre vás skvelý tip na horúcu novinku tejto grilovacej sezóny: porciované žemličky Penam Toustís. A recepty, ktorými zabodujete na každej grill párty!
Guacamole s údeným lososom
Budete potrebovať:
・ 1 žemlička Toustís tmavá
・ ½ avokáda
・ ½ paradajky
・ 1 malá šalotka
・ šťava z limetky
・ olivový olej
・ koriander
・ 70 g údeného lososa
・ čierny sezam
・ soľ
・rukola
Ako na to: V malej miske roztlačíme ½ avokáda, pridáme najemno nakrájanú šalotku, na malé kocky nakrájané paradajky bez jadierok. Pokvapkáme olejom, limetkovou šťavou, dochutíme soľou a pridáme nasekaný koriander. Toustís rozkrojíme, opečieme na rozpálenom grile z oboch strán, natrieme nátierkou z avokáda, obložíme údeným lososom a nakoniec ozdobíme čiernym sezamom a rukolou.
Ceasar z grilu
Budete potrebovať:
・ 1 žemlička Toustís
・ 150 g kuracích pŕs v marináde
・ hrsť zeleného listového šalátu
・ 3 plátky slaniny
・ hoblinky parmezánu
・ majonéza
Ako na to: Tenké plátky marinovaných kuracích pŕs grilujeme do zlatista. Potom ugrilujeme do chrumkava plátky slaniny. Toustís rozkrojíme nožom na 2 polovice. Každú opečieme na rozpálenom grile z oboch strán. Potom obe polovice Toustís natrieme majonézou, dáme šalát, plátky grilovaného kuracieho mäska, slaninu a nakoniec posypeme hoblinami parmezánu.
Caprese na chrumkavo
Budete potrebovať:
・ 1 žemlička Toustís tmavá
・ 100 g mozzarelly
・ 6 plátkov paradajky
・ bazalkové pesto
・ rukola
Ako na to: Toustís rozkrojíme nožom na 2 polovice. Každú opečieme na rozpálenom grile z oboch strán. Mozzarellu nakrájame na 6 plátkov. Obe chrumkavé polovičky Toustís natrieme bazalkovým pestom, obložíme ich plátkami paradajok, mozzarelly a ozdobíme rukolou.
Grilovaná zelenina s pestom
Budete potrebovať:
・ 1 žemlička Toustís
・ 3 plátky cukety
・ 3 plátky baklažánu
・ 1/2 červenej papriky
・ 1/2 žltej papriky
・ rukola
・ bazalkové pesto
Ako na to: Na rozpálenom grile opečieme posolenú na plátky nakrájanú cuketu, papriku a baklažán. Grilovanú zeleninu potom dáme do misky a premiešame s bazalkovým pestom. Necháme odležať. Toustís rozkrojíme nožom na 2 polovice. Každú opečieme na grile z oboch strán. Obe polovičky Toustís potrieme pestom, obložíme grilovanou zeleninou a ozdobíme rukolou.
TIP na novinku:
Hitom tohtoročnej grilovacej sezóny sú žemličky Penam Toustís. Sú skvelé na gril, grilovaciu panvicu, ale aj do hriankovača, takže si ich môžete dopriať i na raňajky. Do chrumkava opečené svetlé aj tmavé žemličky nielen skvelo chutia, ale tiež výborne udržia šťavu z grilovaného mäsa či zeleniny, chutné omáčky aj dipy. Môžete ich využiť ako prílohu ku grilovanému mäsu, rybám, syru či zelenine. S grilovaným ovocím z chrumkavých žemličiek raz–dva pripravíte chutný dezert, napríklad s ochuteným tvarohom alebo zmrzlinou.
V balení nájdete 6 kusov a praktické je, že sú už narezané, čo uľahčí ich prípravu. Konzumujú sa vždy tepelne upravené. Na obale produktu nájdete chutný recept ako inšpiráciu.
Orientačná cena: 1,69 €
Aktuálne ich dostanete kúpiť v predajniach Billa, Tesco a Fresh.
Najnovšie komentáre