Bielkové pusinky s jahodami, jogurtom a kvapkou brandy

Dezerty zo šľahaného bielka a cukru sa nenazývajú „pusinky“ pre nič za nič. Vďaka neskutočne krehkej štruktúre a jemnej chuti vás totiž doslova omámia. Bielkové pusinky sú naozaj jednoduché na prípravu, a keďže pevne držia tvar, poslúžia i ako chutné jedlé mištičky.

Vyskúšajte ich v kombinácii s jahodami a jogurtom, ktorý zrel v tégliku (napr. Hollandia). Červené ovocie dodá dezertu šťavu, tradične vyrobený jogurt utlmí sladké tóny cukru a vykúzli jedinečnú, jemne kyslú bodku chuti, ktorá sa hladko rozplynie na jazyku. Keď jahody pred servírovaním pokvapkáte troškou čerešňovej brandy, dostane váš dezert elegantný rozmer a na tanieri sa po ňom zapráši.

Doba prípravy: 90 minút

Na porcie pre 4 osoby budete potrebovať:

3 vaječné bielky

3 lyžice krupicového cukru

1 lyžicu cukru múčka

1 lyžicu zemiakového škrobu (solamylu)

1 lyžicu čerešňovej brandy (nie je nutné)

400 gramov jahôd

200 gramov bieleho gazdovského jogurtu Hollandia

Lístky mäty na ozdobu

Postup:

Začneme s prípravou pusinkových mištičiek. Z bielka pomaly vyšľahávame sneh a postupne zapracujeme oba druhy cukru a škrob. Šľaháme tak dlho, kým sa na zmesi nezačnú tvoriť pevné špičky. Potom si na plech pripravíme papier na pečenie, z tuhého snehu na ňom vytvoríme štyri kôpky a do každej z nich urobíme jamku. Sušíme približne hodinu v predhriatej rúre na 100°C. Medzičasom si pripravíme jahody. Červené ovocie omyjeme, zbavíme stopiek a pokrájame na menšie kúsky. Pokiaľ chceme použiť čerešňové brandy, pokvapkáme nakrájané jahody a necháme marinovať. Hotové bielkové mištičky necháme vychladnúť, naplníme jahodami a dozdobíme jogurtom a mätou.

Tip: Pri šľahaní bielka môžete do zmesi pridať i štipku bio sušenej levandule, ktorá pusinky kúzelne prevonia.

 

You may also like...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Pri používaní tejto stránky súhlasíte s používaním cookies. viac info

Cookies používame s cieľom optimálne vytvárať a neustále skvalitňovať naše služby, prispôsobiť ich vašim záujmom a potrebám a zlepšovať ich štruktúru a obsah.

Zatvoriť