Kysnuté škoricové slimáky s Vegan mascarpone polevou
Vegánska komunita neustále rastie, a to ako v zahraničí, tak aj u nás doma. Pre všetkých, ktorí sa vybrali rastlinnou cestou, RAJO pripravilo unikátne produkty na uľahčenie ich stravovania.
Ingrediencie:
500 g hladkej múky + na pomúčenie dosky
1 ks čerstvého droždia
200 ml rastlinného mlieka
60 g cukru
štipka soli
100 g RAJO Vegan alternatíva masla (mäkké) + na vymastenie plechu na pečenie
Na plnku:
130 g RAJO Vegan alternatíva masla (mäkké)
200 g cukru
1 ks škoricový cukor
3 – 4 ČL čerstvo namletej škorice
štipka mletej vanilky
Na polevu:
200 g RAJO Vegan krém á la mascarpone
50 g zmäknutá alternatíva masla RAJO Vegan
50 – 100 g práškového cukru
50 ml rastlinného mlieka /podľa potreby
Postup:
Najprv si pripravíme kvások. Do vlažného rastlinného mlieka pridáme rozdrobené čerstvé droždie a lyžičku cukru, zľahka premiešame, zakryjeme utierkou a necháme odpočívať na teplom mieste cca 10 minút.
Zatiaľ si preosejeme múku a nasypeme ju do väčšej misy. Pridáme soľ, cukor a nakrájané mäkké maslo RAJO Vegan. V strede si vyhĺbime jamku a dáme do nej hotový kvások. Cesto poriadne vymiesime (najlepšie rukami), musí sa odlepovať zo stien misy. Dobre vymiesené cesto zakryjeme utierkou a necháme na teplom mieste odpočívať cca 60 minút.
Vykysnuté cesto presunieme na pomúčenú dosku a vyvaľkáme do tvaru obdĺžnika. Rovnomerne ho potrieme pripravenou náplňou (zmiešame všetky ingrediencie). Cesto poriadne stočíme do pevnej rolky a následne nakrájame na cca 3 cm hrubé rolky. Vymastíme plech na pečenie a rolky opatrne poukladáme vedľa seba. Pred pečením ich necháme odpočívať zakryté utierkou na teplom mieste ešte cca 30 minút. Potom dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov, cca 20 – 30 minút.
Polevu pripravíme vyšľahaním RAJO Vegan á la mascarpone, mlieka, masla a cukru. Šľaháme niekoľko minút. Keď sú slimáky upečené, necháme ich pár minút vychladiť, potrieme polevou a podávame.
Viac informácií získate na stránke www.rajovegan.sk.
Najnovšie komentáre