Kysnuté škoricové slimáky s Vegan mascarpone polevou

Vegánska komunita neustále rastie, a to ako v zahraničí, tak aj u nás doma. Pre všetkých, ktorí sa vybrali rastlinnou cestou, RAJO pripravilo unikátne produkty na uľahčenie ich stravovania.

Ingrediencie:


500 g hladkej múky + na pomúčenie dosky
1 ks čerstvého droždia
200 ml rastlinného mlieka
60 g cukru
štipka soli
100 g RAJO Vegan alternatíva masla (mäkké) + na vymastenie plechu na pečenie

Na plnku:
130 g RAJO Vegan alternatíva masla (mäkké)
200 g cukru
1 ks škoricový cukor
3 – 4 ČL čerstvo namletej škorice
štipka mletej vanilky

Na polevu:
200 g RAJO Vegan krém á la mascarpone
50 g zmäknutá alternatíva masla RAJO Vegan
50 – 100 g práškového cukru
50 ml rastlinného mlieka /podľa potreby

Postup:


Najprv si pripravíme kvások. Do vlažného rastlinného mlieka pridáme rozdrobené čerstvé droždie a lyžičku cukru, zľahka premiešame, zakryjeme utierkou a necháme odpočívať na teplom mieste cca 10 minút.

Zatiaľ si preosejeme múku a nasypeme ju do väčšej misy. Pridáme soľ, cukor a nakrájané mäkké maslo RAJO Vegan. V strede si vyhĺbime jamku a dáme do nej hotový kvások. Cesto poriadne vymiesime (najlepšie rukami), musí sa odlepovať zo stien misy. Dobre vymiesené cesto zakryjeme utierkou a necháme na teplom mieste odpočívať cca 60 minút.

Vykysnuté cesto presunieme na pomúčenú dosku a vyvaľkáme do tvaru obdĺžnika. Rovnomerne ho potrieme pripravenou náplňou (zmiešame všetky ingrediencie). Cesto poriadne stočíme do pevnej rolky a následne nakrájame na cca 3 cm hrubé rolky. Vymastíme plech na pečenie a rolky opatrne poukladáme vedľa seba. Pred pečením ich necháme odpočívať zakryté utierkou na teplom mieste ešte cca 30 minút. Potom dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov, cca 20 – 30 minút.

Polevu pripravíme vyšľahaním RAJO Vegan á la mascarpone, mlieka, masla a cukru. Šľaháme niekoľko minút. Keď sú slimáky upečené, necháme ich pár minút vychladiť, potrieme polevou a podávame.

Viac informácií získate na stránke www.rajovegan.sk.

You may also like...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Pri používaní tejto stránky súhlasíte s používaním cookies. viac info

Cookies používame s cieľom optimálne vytvárať a neustále skvalitňovať naše služby, prispôsobiť ich vašim záujmom a potrebám a zlepšovať ich štruktúru a obsah.

Zatvoriť