Krémový hlivový VEGÁN paprikáš
Či už patríte k skúseným vegánom alebo s rastlinnou stravou iba začínate, pri svojom varení a pečení sa vždy môžete spoľahnúť na kvalitné RAJO Vegan výrobky s poctivou receptúrou.
Ingrediencie:
500 g hlivy
250 ml RAJO Vegan krém na varenie
1 veľká cibuľa (nadrobno nakrájaná)
1 strúčik cesnaku
1 zelená paprika
2 menšie paradajky
1 PL paradajkový pretlak
1 PL mletej červenej papriky
½ ČL mletej údenej papriky
soľ
mleté čierne korenie
½ ČL rasca
štipka chilli
1 PL škrob (podľa potreby)
1 l zeleninový vývar (podľa potreby)
1 PL RAJO Vegan alternatíva masla
olej
Postup:
Hlivu očistíme a nakrájame na menšie kúsky. Paradajky takisto nakrájame na menšie kúsky a papriku na tenšie pásiky. V hrnci si na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu do sklovita. Pridáme nakrájaný alebo pretlačený cesnak, ktorý restujeme cca 2 minúty. Dochutíme mletou a údenou paprikou, rascou, chilli, soľou a korením.
Potom pridáme pokrájanú hlivu, paradajky a papriku. Pár minút restujeme s korením, pridáme vegánskym maslo a následne zalejeme vývarom. Varíme na miernom ohni asi 30 minút. Na záver si rozmiešame škrob v RAJO Vegan kréme na varenie a pridáme k zmesi. Všetko necháme pár minút prevrieť a odstavíme.
Podľa potreby dochutíme, pridáme petržlenovú vňať a podávame s cestovinou, haluškami alebo knedľou. Prajeme dobrú chuť.
Viac informácií získate na stránke www.rajovegan.sk.
Najnovšie komentáre