Piškótová roláda s jahodami

Pripravte si osviežujúcu piškótovú roládu, v ktorej sa dokonalo snúbia ovocné chute.


INGREDIENCIE


Piškóta
5 vajec
5 lyžíc cukru kryštál
5 lyžíc polohrubej múky
Citrónový curd
3 žĺtky
60 ml citrónovej šťavy
60 g cukru kryštál
45 g masla

Vanilkový krém
250 g mascarpone
200 ml smotany na šľahanie
1 lyžička vanilkového extraktu
50 g cukru múčky

Na ozdobu

1 hrsť jahôd pokrájaných na menšie kúsky želatínové medvedíky HARIBO Goldbären

POSTUP

  1. Začnite s prípravou citrónového krému. V nerezovej alebo sklenenej miske zmiešajte žĺtky, citrónovú šťavu a cukor a položte ju na hrniec tak, aby sa miska nedotýkala vody. Za stáleho miešania varte pár minút, dokým zmes nezhustne na konzistenciu krému. Potom odstavte z tepla a ručne vmiešajte maslo. Nechajte vychladnúť.
  2. Bielka vyšľahajte na pevný sneh a dajte bokom. Žĺtky s cukrom vyšľahajte do hustej peny. Múku preosejte a spolu s bielkovým snehom striedavo vmiešajte stierkou. Cesto opatrne, ale dôkladne premiešajte.
  3. Rúru predhrejte na 200 °C. Plech vyložte papierom na pečenie, nalejte na neho cesto, povrch uhlaďte stierkou a pečte dozlata približne 9 minút.
  4. Na upečený piškótový plát položte navlhčenú utierku a za pomoci dosky na krájanie ho prevráťte. Zlúpnite papier na pečenie a roládu po dlhšej strane zaviňte aj s utierkou a nechajte vychladnúť.
  5. Na vanilkový krém dajte do mixéru mascarpone, smotanu, vanilkový extrakt a cukor, šľahajte na nízkych otáčkach asi pol minúty, aby sa všetky ingrediencie spojili. Potom zvýšte výkon takmer na maximum a rýchlo vyšľahajte tuhší krém.
  6. Vychladnutú roládu rozviňte, potrite citrónovým a vanilkovým krémom (časť si dajte bokom na záverečné zdobenie), posypte kúskami jahôd, zaviňte do rolády a nechajte asi hodinu vychladiť, aby náplň stuhla a spevnila. Potom na vrch rolády nastriekajte zvyšný krém a ozdobte medvedíkmi HARIBO Goldbären.

Vedeli ste, že…

…slávny želatínový elegán, zlatý medvedík Haribo Goldbären oslavuje okrúhle životné jubileum STO ROKOV?

V minulosti sa mu hovorilo tancujúci

Tento rok je to sto rokov, čo svetlo sveta uzrel prvý želatínový medvedík Haribo. Vtedy sa mu ešte hovorilo tancujúci, keďže sa jeho autor Hans Riegel inšpiroval obľúbenou atrakciou – na jarmoku tancujúcimi medveďmi. Keďže mal želatínový medvedík pre svojho tvorcu cenu zlata, stal sa neskôr známym zlatým medvedíkom – Goldbären. Oslávte s ním jeho narodeniny a upečte si šťavnatú, farebnú a hravú roládu, ktorá bude chutiť malým rovnako, ako aj dospelým.

You may also like...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Pri používaní tejto stránky súhlasíte s používaním cookies. viac info

Cookies používame s cieľom optimálne vytvárať a neustále skvalitňovať naše služby, prispôsobiť ich vašim záujmom a potrebám a zlepšovať ich štruktúru a obsah.

Zatvoriť