Rukolovo – hruškový šalát s bryndzovými kroketami a s hruškovým čatní na zázvorovom pive
Pivo obľúbujú aj ženy. Podľa výsledkov slovenského prieskumu, realizovaného Slovenským združením výrobcov piva a sladu, je pivo pre dospelé Slovenky prirodzená súčasť voľnočasových aktivít, oddychu, hudobných festivalov a spoločenských udalostí.
Chuťovo sa podľa dvoch pätín opýtaných respondentiek najviac hodí k mäsových jedlám, no pokojne si ho vedia predstaviť v kombinácií s ľahkými cestovinami, hydinou, vegetariánskymi jedlami, aj s múčnymi jedlami (20 % opýtaných).
Suroviny:
250 g bryndza
60g chlieb
4 ks vajcia slepačie
40 g strúhanka
Sezam
Ľanové semiačko
Olej
60 g rukola
120 g hrušky
200 g cukor
Balsamico
250 ml zázvorové pivo
Bryndzu vymiešame s na kocky nakrájaným bielym toastovým chlebom do kompaktnej masy a tvarujeme guľky (odporúčame 5ks na porciu). Vytvarované guľky obalíme vo vajíčku a v zmesi strúhanky, sezamu a ľanového semiačka. Následne vypražíme a podávame na rukolovom šaláte s očistenou hruškou, dochutíme medom a olivovým olejom. Hrušky očistíme, nakrájame na malé kocky. Z cukru spravíme karamel, zalejeme zázvorovým pivom, vložíme ¾ hrušky a varíme 10minút. Pridáme najemno nasekaný, očistený zázvor a zmes rozmixujeme. Podľa potreby zahustíme solamylom a dochutíme štipkou soli. Zvyšnú ¼ hrušiek pridáme do pokrmu na záver.
Recept pripravil šéfkuchár hotela TERMAL Vyhne, Matej Homola
Najnovšie komentáre