Fantastické mrkvové fašírky, chutia aj mäsožravcom
Ich príprava je veľmi jednoduchá, rýchla. Všetky ingrediencie sú zdravé. Navyše chutia vynikajúco, dokonca aj mäsožravcom.
SUROVINY
- 500 g mrkva
- 2 menšie hrnčeky ovsených vločiek
- 10 dkg syr (môže byť aj údený, fašírky budú mať lepšiu chuť)
- 2 ks vajce
- 2 malé lyžičky oregana
- mleté čierne korenie podľa chuti
- vegeta alebo soľ podľa chuti
- kukuričná strúhanka na obaľovanie
- troška oleja na pokvapkanie
POSTUP
1. Ovsené vločky namočíme do vody a necháme ich 10 minút močiť, aby trocha zmäkli.
2. Mrkvu očistíme a nastrúhame. Pridáme vajíčka, korenie, soľ alebo vegetu, oregano, premiešame.
3. Vyžmýkame vody z ovsených vločiek a pridáme ich k mrkve.
4. Do zmesi pridáme postrúhaný syr. Všetko spolu premiešame a vytvarujeme guľky. Obalíme ich v kukuričnej strúhanke a robíme placky.
5. Placky ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Na záver fašírky pokvapkáme olejom a dáme piecť do vyhratej rúry. Pečieme cca 15 minút pri teplote 160 stupňov Celzia. Potom fašírky obrátime a pečieme ďalších 15 minút.
6. Hotové podávame so zemiakmi a šalátom. Vynikajúce sú aj za studena. Dobrú chuť!
Najnovšie komentáre