Fantastické mrkvové fašírky, chutia aj mäsožravcom

Ich príprava je veľmi jednoduchá, rýchla. Všetky ingrediencie sú zdravé. Navyše chutia vynikajúco, dokonca aj mäsožravcom.

SUROVINY

  • 500 g mrkva
  • 2 menšie hrnčeky ovsených vločiek
  • 10 dkg syr (môže byť aj údený, fašírky budú mať lepšiu chuť)
  • 2 ks vajce
  • 2 malé lyžičky oregana
  • mleté čierne korenie podľa chuti
  • vegeta alebo soľ podľa chuti
  • kukuričná strúhanka na obaľovanie
  • troška oleja na pokvapkanie

POSTUP

1. Ovsené vločky namočíme do vody a necháme ich 10 minút močiť, aby trocha zmäkli.

2. Mrkvu očistíme a nastrúhame. Pridáme vajíčka, korenie, soľ alebo vegetu, oregano, premiešame.

3. Vyžmýkame vody z ovsených vločiek a pridáme ich k mrkve.

4. Do zmesi pridáme postrúhaný syr. Všetko spolu premiešame a vytvarujeme guľky. Obalíme ich v kukuričnej strúhanke a robíme placky.

5. Placky ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Na záver fašírky pokvapkáme olejom a dáme piecť do vyhratej rúry. Pečieme cca 15 minút pri teplote 160 stupňov Celzia. Potom fašírky obrátime a pečieme ďalších 15 minút.

6. Hotové podávame so zemiakmi a šalátom. Vynikajúce sú aj za studena. Dobrú chuť!

You may also like...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Pri používaní tejto stránky súhlasíte s používaním cookies. viac info

Cookies používame s cieľom optimálne vytvárať a neustále skvalitňovať naše služby, prispôsobiť ich vašim záujmom a potrebám a zlepšovať ich štruktúru a obsah.

Zatvoriť