Rýchly obed alebo večera: Tarhoňa s kukuricou a tofu
Stačia len tri suroviny – kukurica, syr tofu a tarhoňa a k dispozícii máte rýchle, zdravé a hlavne chutné jedlo.
Kukurica zasýti a dodá telu viacero prospešných látok, vitamíny skupiny B, horčík či fosfor. Tofu – syr, ktorý sa vyrába so sójového mlieka, nie zo živočíšneho, je zdrojom rastlinných bielkovín…
Suroviny:
- 250 g tarhoň
- balík mrazenej kukurice
- 2 balíčky tofu syra (ja používam ochutený bazalkou)
- cibuľa
- cesnak
- soľ alebo vegetka
- bylinky na ochutenie – tymian, mletý rozmarín
Postup:
Uvaríme tarhoňu ako cestoviny, vodu scedíme. Pokrájanú cibuľu speníme na oleji, keď užchytá farbu, pridáme nakrájaný cesnak a iba krátko porestujeme (len tak, aby pustil vôňu). Pridáme kukuricu, chvíľu necháme podusiť a priložíme cestovinu. Ochutíme soľou prípadne vegetkou a bylinkami. Tofu pokrájame na kocky a nakoniec pridáme do jedla. Premiešame, aby sa chute spojili. Môžete podávať. Dobrú chuť!
Najnovšie komentáre