Tajomstvá Sladkej Adie z obrazovky Mňam TV
Pečenie je jej vášeň, ktorá v nej prepukla po návrate zo študentskej stáže v Anglicku. Vyštudovala dizajn a celý jej život sa točí okolo vizuálneho umenia, vďaka čomu sa postupne dostala k profesionálnemu foodstylingu. Dnes má vlastnú značku Adie torty a pravidelne sa prihovára aj divákom Mňam TV, kde vedie vlastnú reláciu Sladká Adie. V krátkom rozhovore o sebe viac prezradila Adie Srbová.
Aké jedlo ťa nikdy neomrzí?
To je veľmi zložitá otázka, poslednú dobu ma čoraz viac zaujíma indická kuchyňa. Milujem korenie a rôzne kombinácie chutí. Takže sa dá povedať, že akékoľvek kari ma nikdy neomrzí. Každý ho pripravuje trochu inak, a preto ma nikdy neprestane baviť.
Ktorý recept je výhradne tvoj?
V posledných rokoch sa venujem prevažne svadbám a svadobným tortám. Každý môj recept vychádza z nejakého staršieho postupu, ktorý som si upravila po svojom. Ale myslím si, že viaceré klientky majú odo mňa zafixovanú tortu s ľahkým vanilkovým korpusom so zapečeným lesným ovocím doplneným ovocnou redukciou a krémom z mascarpone. Takých výhradných receptov je celá škála.
Používaš vo svojich receptoch nejakú ingredienciu, ktorá u nás nie je úplne bežná?
Áno, škoricu – tú zo Srí Lanky. Doviezla som si ju minulý rok od jedného domorodca zo škoricového ostrova. Spoločne s jeho manželkou tam vyrábajú korenie, škoricový čaj a olej, ktoré majú liečivé účinky.
Máš nejakú zábavnú historku z kuchyne?
Tak tých je neúrekom, niektoré pripomínajú horor, teda aspoň mne. Piekla som vanilkové rožky a ako som bola unavená, tak som do cesta zabudla dať cukor. Doteraz neviem, ako to mohlo držať pokope, ale keď som ich ochutnala, hneď mi to došlo a leteli do koša. Bolo to v lete na jedno reklamné fotenie a veľmi som sa na tom zasmiala, pretože robiť v júli vanilkové rožky, nie je také obvyklé. Takže som si pri práci pustila koledy, aby som sa správne naladila. Avšak, ako vidíte, veľmi mi to nepomohlo.
Na čo sa môžeme tešiť v tvojej novej show na Mňam TV?
Tak predovšetkým asi na rozprávanie o párovaní jednotlivých chutí. Diváci nahliadnu pod pokrievku môjho uvažovania o dezertoch. Môžu sa tešiť špeciálne na rady o foodstylingu, ktorý k pečeniu patrí. Celú show sa budem snažiť pre ne vytvoriť recepty, ktoré nie sú až tak zložité. Takže si ich budú môcť pripraviť k akejkoľvek príležitosti. A najmä sa môžu tešiť na pekné a chutné výsledky!
Najnovšie komentáre