Grilované kukuričné klasy s jogurtovým dipom
Negrilovať v lete by bol hriech. Negrilovať počas posledných teplých lúčov jesene ešte väčší. Na gril sa dá dať takmer všetko! Na grilovanom kúsku sa vďaka mriežke vytvorí typický chrumkavý povrch.
Doba prípravy: 30 minút
Na porciu pre 4 osoby budete potrebovať:
- 4 predvarené kukuričné klasy
- 100 gramov masla
- 1 hrsť čerstvého koriandru
- 80 gramov kukuričnej strúhanky
- 150 gramov bieleho jogurtu (napr. Gazdovský Hollandia)
- šťava z polovice limetky
- soľ
Postup: Kukuričnú strúhanku nasypeme na rozohriatu suchú panvicu a za stáleho miešania vyprážame asi 10 minút. Vychladnutú strúhanku zmiešame s nasekaným koriandrom, nasypeme na plytký tanier a odložíme. Kukuricu položíme na rozpálený gril, pomaly otáčame, a grilujeme asi 10-15 minút. Medzičasom zmiešame jogurt so šťavou z limetky. Hotovú kukuricu ľahko potrieme maslom a obalíme v strúhanke s koriandrom, osolíme a servírujeme s jogurtovým dipom.
Tip: Kukuričnú strúhanku môžeme nahradiť panko strúhankou.
Najnovšie komentáre