Šunka v pivovej marináde
Užitočné rady o varení a veľa chutných receptov nájdete na stránke www.viemecovamchuti.sk.
Ingrediencie
Marináda:
3 plátky Mecom šunky na gril 90%
120 ml piva
60 ml olivového oleja
1 ČL červenej sladkej papriky
1 ČL soli
½ ČL rasce
2 strúčiky cesnaku
petržlenová vňať
Cibuľové krúžky:
2 – 3 stredne veľké cibule
1 vajce
3 PL piva
2 PL hladkej múky
soľ
Postup
Suroviny na marinádu si zmiešame v miske. Pridáme roztlačené strúčiky cesnaku a nadrobno nakrájanú petržlenovú vňať. Šunku naložíme do marinády a necháme odpočívať v chlade cez noc alebo cca 3 hodiny. Po domarinovaní si šunku opečieme krátko na grile z oboch strán.
Cibuľu si nakrájame na krúžky.
Pripravíme si hladké cestíčko z rozšľahaného vajca, piva, múky a soli. Cibuľové krúžku namáčame do cestíčka a vkladáme do rozpáleného oleja. Opečieme z oboch strán do zlata a podávame k šunke ešte teplé.
Najnovšie komentáre