Šunkovo-syrové guľky
Šunkovo-syrové guľky na dva spôsoby. Oba varianty pripravíme rovnakým spôsobom.
S plesňovým syrom
Potrebujeme (8 guliek)
50 g zlatej dusenej šunky Mecom
50 g masla
50 g syra so zelenou plesňou
1 polievková lyžica plnotučnej horčice
nasekané pistácie na obaľovanie
S gréckym syrom
Potrebujeme (8 guliek)
50 g zlatej dusenej šunky Mecom
50 g masla
100 g gréckeho syra feta
30 g červenej papriky v oleji
mleté čierne korenie
čerstvá pažítka alebo petržlenová vňať na obaľovanie
Postup
Šunku, syry a červenú papriku nakrájame na drobné kúsky. Maslo izbovej teploty premiešame s ostatnými ingredienciami na hustý krém a potom ho vložíme na 30 minút do chladničky.
Keď je krém stuhnutý, vytvarujeme z neho menšie guľky. Maslo sa v rukách rýchlo roztápa, preto musíme byť pri tvarovaní guliek rýchli.
Guľky vložíme opäť do chladničky a medzitým si na drobno nakrájame čerstvú pažítku a nasekáme pistácie. Na záver syrové guľky obalíme v pažítke alebo v pistáciách a môžeme podávať s opečeným toastom.
Užitočné rady o varení a veľa chutných receptov nájdete na stránke www.viemecovamchuti.sk.
Najnovšie komentáre