Špagety aglio e olio alebo jednoducho a rýchlo

Jednoduché a rýchle jedlo.  Jeho príprava nezaberie viac než 20 minút.  Môžete použiť tenké špagety, tentoraz som použila hrubšie. Tento recept je super aj preto, že ho môžete obmieňať, napríklad aj pridaním šampiňónov alebo paradajok  🙂

 

spagety_DSC_0708

 

Suroviny

špagety

3 – 4 strúčiky cesnaku

olej olivový /môže byť aj slnečnicový/

bylinky /rozmarín, tymian/

syr – parmezán

čili prapričky

soľ, vegeta

 

spagety_DSC_0712

 

 

Cestoviny uvaríme v slanej vode tak, aby neboli rozvarené. Stačí znížiť plameň a variť na ich na miernom ohni. Vtedy sa uvaria najlepšie.  Na rozohriatom oleji opražíme na plátky pokrájaný cesnak, posekané bylinky a podrvené čili papričky. Kto nemá rád ostrejšie jedlá, jednoducho ich venechá. Krátko orestujeme. Naozaj veľmi krátko, pretože cesnak sa rýchlo spáli a stratí sa jeho chuť. Pridáme špagety a dôkladne premiešame. Stačí už len nastrúhať parmezán a jedlo je hotové. Dobrú chuť 🙂

You may also like...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Pri používaní tejto stránky súhlasíte s používaním cookies. viac info

Cookies používame s cieľom optimálne vytvárať a neustále skvalitňovať naše služby, prispôsobiť ich vašim záujmom a potrebám a zlepšovať ich štruktúru a obsah.

Zatvoriť